Magento 2

Magento 2 kan alt det, der forventes af en moderne webshop. Og det Magento 2 ikke kan fra start, udvikler vi specielt til jer!

Se vores tidligere Magento 2 cases

Disse virksomheder har integreret til Magento 2

Indholdsfortegnelse:

Hvilke typer webshops?

Magento 2 kan tilpasses de fleste virksomheders behov.

Magento 2 virker både til B2B webshop og B2C webshops. Og det fungerer ligeledes godt i alle brancher.

For mindre virksomheder, med et begrænset behov for online salg, anbefaler vi dog ikke at bruge Magento 2, da det er et krævende system, som i nogle tilfælde er for besværligt for en lille virksomhed.

Vælg altså kun Magento 2, hvis I er ambitiøse I jeres tilgang til e-handel og ønsker at bygge en seriøs online forretning.

Essential Foods Magento 2 Webshop

Er Magento 2 det bedste valg for os?

Hvorvidt Magento 2 er noget for jer eller ej kommer an på en række parametre.

Hvis I kan nikke til en eller flere af følgende udsagn, kunne noget tyde på, at Magento 2 var det et godt valg for jeres virksomhed:

 • Vi har brug for en stabil og gennemtestet webshop
 • Vi har mere end 500 varenumre
 • Vi føler vi er vokset ud af Shopify, WordPress (Woocommerce) eller andre mindre systemer
 • Kvaliteten af vores kommende webshop platform er vigtigere end at få det en lav pris
 • Vi ønsker at køre en række forskellige webshops samlet i én webshop
 • Vi har mange komplekse produkter, med mange varianter og versioner
 • Vi kan se fordelen i Open Source – så vi ejer vores løsning og kan tilpasse den løbende
 • Vi har flere lagerlokationer og har brug for at holde styr på disse
 • Vi har brug for en smidig og robust integration til vores ERP system

Er det stabilt?

Magento 2 platformen bygger på 13 års konstant udvikling (stiftet i 2007) og research fra hundredtusindvis af aktive Magento webshops. 

Bag Magento 2 står Adobe Systems (kendt fra at have lavet bl.a. Photoshop og Illustrator) og det har tidligere været ejet af eBay.

Magento har en markedsandel på 20% ud af de 1 million største hjemmesider ifølge Alexa.com.

Det er uden tvivl et af de mest brugte e-handelssystemer. Disse brands bruger fx Magento:

 • Nike
 • Ford
 • Samsung
 • Coca Cola
Magento 2 webshop for Recollection
Recollection.dk har fået et lækkert Magento 2 website. Vi har opgraderet det Magento 1 løsning til en Magento 2. Sitet er på 3 forskellige sprog og der er lagt stor vægt på at vise de flotte produktbilleder.

Færre Børnesygdomme

Da Magento 2 udkom for nogle år siden, havde det en række børnesygdomme – ligesom med alt andet nyt software. Disse er i dag udryddet.

Med Magento 2 får du en bedre struktur, en hurtigere webshop, nye smarte features og en lang række andre fordele, I som professionel e-handelsvirksomhed kan nyde godt af.

Ligeledes bliver Magento 1 ikke længere understøttet fra juni 2020, så hvis I har planer om at gøre brug af Magento som grundstenen for jeres e-handelsaktiviteter, er det uden tvivl Magento 2, I bør starte i.

Hvis I allerede ligger på en Magento 1 platform, kan vi anbefale at I får Opdateret til Magento 2

Vi kan altså med tryghed i stemmen sige, at Magento 2 helt sikkert også kan dække jeres behov.

Rationel vinduer har fået nyt magento 2 webshop
Ny Magento 2 webshop for Rationel. Her har de valgt en løsning med kombineret Magento 2 og WordPress. En stor kompleks løsning, som har vist sig at understøtte deres forretningsmål til fulde.

Hvad kan Magento 2?

Magento 2 kan alt det du forventer af en moderne webshop.

Listen er næsten uudtømmelig. Således oplever vi sjældent, at virksomheder ikke får dækket deres behov.

Du kan se en liste over features her 

Hvad er fordelene?

Der er en lang række åbenlyse fordele ved Magento 2 ift. Magento 1. 

Ligemeget om I er programmører, e-commerce specialister, superbrugere eller nye til Magento 2, så gør Magento 2 jeres dag lettere.

Herunder vil jeg prøve at liste nogle af de fordele, vores kunder nævner mest:

Ny brugervenlig backend

Interfacet i administrationspanelet er blevet væsentligt forbedret. Det er ganske enkelt både mere intuitivt og lækrere at se på.

Den forbedrede brugervenlighed kombineret med at administrationspanel også virker bedre på både mobil og tablet, gør at I kan gøre mere, hurtigere. Også når I er på farten.

Og så gør det heller ikke noget, at det hele ser lidt bedre ud, når man skal sidde mange timer og arbejde med et system.

Magento 2 er hurtigere

Understående kan hurtigt blive en smule teknisk. Hvis I ikke er så teknisk stærke, så hvil blot ved følgende konklusion: Magento 2 er hurtigere end Magento 1.

Det betyder i praksis, at I vil opleve en bedre konverteringsrate og en bedre brugeroplevelse. I vil få flere tilfredse kunder, der får en bedre oplevelse af at bruge jeres webshop.

Magento 1 understøttede ikke full-page caching og kunne (som udgangspunkt) ikke håndtere et meget højt antal transaktioner på kort tid. 

Det kan Magento 2. Det betyder den er endnu mere klar til et højt antal besøgende og stor belastning, hvilket gør at selv de største webshops kan gøre brug af Magento 2

Stor udbredelse

Magento 2’s store udbredelse på verdensplan betyder, at der efterhånden er mange it-virksomheder som kan drifte netop jeres Magento 2 webshop.

Derudover er Magento 2 skrevet i programmeringssproget, Php, som ligeledes har stor udbredelse på verdensplan.

Ved at vælge en moden og populær platform får I altså muligheden for at skifte mellem bureauer, hvis I skulle blive utilfredse og have brug for nye kræfter.

Vær dog opmærksom på, at Magento 2 kræver dygtige Magento udviklere, da det er krævende at kode til. Der er mange krav til koden, så det kræver en væsentlig mere erfaren programmør end fx. til udvikling i WordPress eller andre simplere systemer.

Til gengæld gør de høje programmeringskrav, at Magento 2 er meget robust og ofte ikke vil skabe så mange driftsproblemer, som mange andre systemer gør.

Ligeledes vil I opleve at professionelle programmører elsker Magento 2, da der følger meget strenge krav til kodning, som gør at alt virker som det skal.

Dygtige programmører elsker det!

Hele kodearkitekturen er lavet om fra Magento 1, til Magento 2. 

Det gør at en opdatering fra Magento 1 til Magento 2 er ret kompleks. Men når I først er kommet op i Magento 2, så vil I opleve en række åbenlyse fordele:

Fx var det tidskrævende at finde bugs og teste i Magento 1. Særligt hvis I har en stor og kompleks webshop kan dette være et stort problem.


Magento 2 har gjort det let for udviklere at teste om nye moduler eller funktioner vil konflikte med det eksisterende setup. Dette fordi der er blevet tilkoblet et test-framework, som kan lave automatiske tests af setuppet. Det giver færre bugs, bedre kode og mere ro i maven.

Magento 2 har langt bedre kodearkitektur

Kodearkitekturen er som nævnt blevet lavet helt om fra Magento 1 til Magento 2.

Filstrukturen er blevet simplificeret for både temaer, extensinos og en lang række andre moduler i Magento 2. 

Som eksempel lå koden til en given Magento udvidelse i en række forskellige mapper i filstrukturen. Dette er der gjort op med i Magento 2. Her ligger alle filer til én udvidelse i samme mappe. Dette gør det lettere at fjerne og ændre et modul.

Lettere at opdatere løbende

Den forbedrede kodearkitektur gør ligeledes, at det er lettere at opdatere de interne versionsnumre i Magento 2.

Således vil en opdatering fra fx Magento 2.0 til 2.1 være langt lettere end en opdatering fra Magento 1.7 til 1.8.

Det bliver altså lettere at holde Magento 2 opdateret.

Bedre ERP integration i Magento 2

Som Webshop ejere er I ofte afhængige af, at jeres Magento kan integreres med andre løsninger. 

Dette kunne eksempelvis være Integration til Økonomi eller ERP systemer. Noget af det vi ofte laver er Magento og Dynamics Navision integration.

Her har Magento 2 et veludviklet API, som gør det robust og let at flytte data mellem de to systemer.

Byg mobilapps

Vi oplever flere og flere virksomheder, der ønsker at tilknytte en APP til deres webshop.

Dette kunne fx være i forhold til at:

 • Gøre det let for jeres kunder at genbestille jeres varer
 • Brande jeres virksomhed med en genkendelig app

Hvor det i Magento 1 var meget vanskeligt at bygge en app og få den til at spille sammen med Magento, så er dette blevet væsentligt lettere med Magento 2. 

Dermed ikke sagt at det er hverken billigt eller hurtigt at bruge data fra jeres Magento 2 webshop til at bygge en velfungerende app. Men det er nu muligt at gøre – også uden at gå på kompromis med kvaliteten og sikkerheden.

Magento 2 har bedre check-out

Som standard kommer den nye version med bedre check-out funktionalitet. Det betyder at I som hovedregel vil få bedre konverteringsrate og flere salg. 

Bl.a. har Magento gjort gæstecheckout standard, så jeres brugere ikke bliver promted så meget med at skulle oprette en bruger.

Derudover er oplevelsen blevet forbedre med Js og en række andre tiltag. Hvor Magento 1 sagtens kunne tweakes til at fungere godt, så oplever vi generelt at Magento 2 giver færre problemer og bedre konverteringsrate ved check-out.

magento design

Rapportering i Magento 2

Den nye platform giver avanceret rapportering omkring jeres salgstal, shipping, bedst sælgende produkter og meget mere.

Her er mulighed for at tilpasse rapporterne til hver enkelt bruger og skabe et dashboard, som passer til netop jeres virksomhed.

Det gør at i lettere kan se præcist, hvordan jeres Magento 2 webshop performer og bruge det til at træffe beslutninger fremadrettet.

Disse insights kan naturligvis kombineres med Google Analytics data eller data fra jeres Økonomi/ERP systemer. 

Men vi oplever generelt at mange af vores kunder er meget tilfredse med de mere avancerede rapporteringsmuligheder.

Sikkerhed og skalering i Magento 2

Magento bygger på Open Source kode. I praksis betyder det, at selve kilden bag Magento 2 – altså koden – er licenseret således at Adobe (firmaet bag Magento 2) giver brugere af systemet lov til at ændre og distribuere Magento 2. 

I praksis betyder det, at fx vi som bureau må modificere og sælge vores egne tilpasninger af Magento 2.

For jer som kunde, betyder det at i kan få tilpasset Webshoppen til at dække præcist jeres behov. 

Således er i ikke begrænset af hvad Magento kan eller ikke kan. Magento 2 giver en række muligheder indbygget – rigtig mange muligheder endda. Men hvis disse funktioner ikke er nok, kan i til enhver tid hyre et bureau til at udvide mulighederne. 

Fx ved at bygge en række integration til andre systemer.

Eksempler på udvidelser vi har bygget vores kunder kunne være:

 • Integration til diverse ERP systemer såsom Navision
 • Integration til lagerstyringsmoduler kunden i forvejen bruger
 • integration til økonomisystemer
 • Udvidelse af Magento normale produktoprettelses-funktionalitet
 • Dashboards til kunder som har brug for flere data med KPIer sendt til diverse systemer
 • Optimeret ordrehåndteringsflow: Scan, pluk, pak mm. så ordreflowet bliver mere automatiseret
 • Integration til diverse skræddersyede 3parts moduler

Gode extensions giver værdi

En af de store fordele er de mange Magento Extensions, som i kan bruge til at udvidere Magentos funktionalitet.

Da platformen udkom for nogle år siden var det begrænset hvor mange gode udvidelser/extensions, der fandtes. Dette har god heldigvis ændret sig nu. I dag er langt de fleste store Extensions-huse kommet med Magento 2 udvidelser til alle deres populære moduler.

I era bruger vi flere moduler fra en række af vores nøje udvalgte extensions-partnere.

Vi vælger dog meget nøje, hvilke Magento 2 extensions vi vælger at bruge, da kvaliteten af dem er meget svingende. Derfor koder ligeledes ofte vores egne Magento 2 extensions, så vi er 100% sikre på kvaliteten er i orden og koden skrevet efter alle kunstens regler

Er Magento 2 svært at bruge?

Både ja og nej. Det er intuitivt opbygget og brugergrænsefladen er meget fornuftigt opbygget. 

Men Magento kan rigtig meget. Det betyder også at det fra start kan være lidt overvældende at bruge. 

Nogle arbejdsgange vil ligeledes først give mening, når i har brugt systemet noget tid. Vi oplever kun ganske sjældent, at vores kunder vælger at gå væk fra Magento 2 igen, da kunder generelt bliver mere og mere glade for systemet, jo længere de har brugt Magento 2.

Det er således urealistisk at tænke, at i kan blive eksperter på Magento 2 i løbet af et par timer. Magento 2 tager tid at lære at bruge ordentligt. Tilgengæld lover vi i kommer til at elske systemet, når i først lærer at bruge det.

Udgifter forbundet med drift af shoppen

Typisk kan man dele udgifterne til en webshop op i følgende:

Indledende opbygning af webshoppen

I skal forvente en startudgift til opbygning af webshoppen. Alt efter hvor kompleks i ønsker shoppen og hvor mange ekstra funktioner (såsom integrationer mm.), der skal med er dette beløb naturligt større eller mindre.

Vi har skrevet mere om priser på Magento webshops her.

Hosting af webshoppen

I skal forvente et månedligt beløb til hosting af jeres Magento 2 webshop. Vores priser på Magento 2 hosting starter fra 795 DKK/måned.

Løbende opdateringer og forbedringer af Magento webshoppen

Magento 2 skal løbende opdateres, for at i får den nyeste funktionalitet og at løsningen ikke bliver sårbar overfor hackerangreb. Dette skal i således forvente at bruge en sum penge på årligt.

Ligeledes skal i forvente, der er udgifter hvis i løbende vil have tilføjet ny funktionalitet til jeres webshop.

Magento 2 Udvikler

Opdater til Magento 2

I har sikkert allerede snakket om det: Vi bør huske at opdatere til Magento 2! Måske har I aldrig fået gjort noget ved det, fordi det virker som en uoverskuelig opgave.

Måske har I bare tænkt, at det kan jo sagtens vente eller også har I måske bare ikke haft tid til at kigge på en opdatering endnu?

Vi er specialister i Opdatering til Magento 2.

Se vores Magento Cases

Overvejelser inden opdatering

En opdatering til Magento 2 behøver ikke være hverken meget dyr eller svær for jer!

Tværtimod.

Så længe denne opdatering af Magento planlægges, struktureres og udføres ordentligt, kan I komme ud på den anden side med et Magento 2 system, som gør driften af jeres webshop væsentligt lettere og jeres webshop hurtigere.

Hvad enten…

 • vi skal hjælpe dig med at opdatere til Magento 2
 • du ønsker at bruge et andet bureau til det
 • selv ønsker at forestå opdateringerne,

…så er her en række ting, I skal tænker over, før i opdaterer til Magento 2

Gør dig selv en tjeneste at planlæg og strukturer opdateringen ordentligt før I starter. Det er tiden værd!

Overvej fra start følgende:

Extensions til Magento 2

Få fat i en udvikler eller et udviklingshus, der kan kigge på jeres nuværende Magento 1 setup og få lavet en liste og tænkt over følgende:

 • Hvilke extensions bruger I på jeres nuværende Magento shop?
 • Hvilke af disse extensions findes i Magento 2 version?
 • Hvis en extension ikke findes i Magento 2 – findes der så pt. andre extensions, der kan opnå de samme forretningsmål for jer?

Generelt er vi fortaler for, at I bruger så få extensions som muligt – netop fordi det gør Magento lettere at opdatere. Derudover vil vi anbefale, at når I bruger extensions, at I så vælger udvidelser fra de mere kendte Magento udviklingshuse.

Hvordan kører Magento shoppen?

Lad os være ærlige: Kører jeres shop som den skal (god hastighed, ordrer kommer ind i en lind strøm, ingen større bugs) og bruger I en Magento version, der ikke er helt fra Gorm Den Gamles tid (tjek hvilken version I kører med. Tommelfingerreglen må være, at alt før 1.8 CE/1.3 EE nok er lidt for uddateret), så slå koldt vand i blodet og lad være med at spring ud i en hurtig opdatering af systemet.

I stedet vil vi anbefale, du går i gang med at undersøge Magento 2 og får leget med systemet. Forbered dig mentalt på at skulle skifte ved fx at:

 • Bede din Magento partner om at få opsat en  Magento 2 installation, så I selv kan få en føling med, hvad det kan (Backenden er blevet super meget lækrere! Glæd jer!)
 • Begynd langsomt at tage kontakt til en partner eller selv kigge på en opdatering: Du kommer til at skifte før eller siden og al erfaring siger, at jo bedre det er planlagt, som mere gnidningsfrit kører tingene.

Kører du derimod en ældre version af Magento eller oplever du en masse hastighedsproblemer eller andre bugs med din nuværende løsning, så er spørgsmålet om I ikke allerede nu bør overveje at få skiftet?

Du kommer til at opdatere

Den triste nyhed er, at du/I kommer til at skulle opdatere til Magento 2 på et tidspunkt. Hvis ikke nu, så planlæg, hvordan I kan få det gjort indenfor et års tid. Ellers vil afstanden fra dig til dine konkurrenter blive for stor – ligemeget om de bruger Magento eller et andet webshopsystem. For faktum er, at alle platforme opdateres løbende og bliver bedre og du har ikke råd til at blive i et gammelt system.

Jo længere du venter, jo flere af understående problemstillinger vil du løbe ind i (dermed ikke sagt, du skal opgradere endnu, men hav det i baghovedet):

 • Jo længere Magento ikke er blevet opdateret, jo større risiko er der for at blive ramt af hackerangreb
 • Hvis du bliver i Magento 1 i længere tid, bliver løsningen også tungere at skulle migrere til Magento 2. Simpelthen fordi din løsning jo vokser løbende
 • Færre og færre extensions vil blive tilbudt til din platform og du vil ikke længere kunne få opdateringer til det, fordi extension-leverandørerne ikke længere laver opdateringer til Magento 1.

Re-tænk din Magento shop

En opdatering fra Magento 1 til Magento 2 er en oplagt mulighed for at få retænkt din shop og få rettet de ting, som I helt sikkert bøvler med allerede. Overvej:

 • Hvad vil du gerne have forbedret, når du nu skal opdatere alligevel? hastighed? Checkout flow?
 • Få lavet en liste over de extensions, du har installeret, SOM IKKE ER AKTIVE: Så kan du nemlig få dem fjernet… (Vi ved I eller jeres bureau har glemt at slette nogen… bare indrøm det :P)
 • Find ud af, hvad Magento 2 kan indfri at forretningsmål, som I ikke kunne nå tidligere
Udvalg af borde i webshop som eksempel på samspil mellem ERP og webshop
Djursmøbler – opdateret til Magento 2 uden problemer. God planlægning og kommunikation var nøglen gennem hele processen

Opdater til Magento 2 – FAQ

I det understående har vi samlet nogle af de mest stillede spørgsmål fra vores kunder omkring en opdatering til Magento 2.

Er det nødvendigt at opdatere?

Magento.com har annonceret “end-of-life” på Magento 1 i Juni 2020.

Dette betyder, at Magento 1 ikke længere opdateres.

Der dog flere positive grunde til at opdatere – da Magento 2 i sig selv er et langt bedre webshops-system med en masse ny spændende funktionalitet og muligheder

Kan vi flytte designet?

Et Magento 1 template virker ikke til Magento 2. Magento 2 bygger på en helt anden fil-struktur end dens forgænger. Dette betyder, at jeres nuværende design udelukkende er optimeret og tilpasset Magento 1’s nuværende filstruktur, og derfor ikke vil virke til Magento 2. I har således behov for et nyt Magento Template, hvis i ønsker at flytte til Magento 2.

Virker Magento 1 udvidelser?

Da Magento 2 bygger på en helt anden fil-struktur end dens forgænger, betyder dette, at Extensions tilpasset til Magento 1 desværre ikke vil virke til Magento 2.

Derfor er det nødvendigt at finde samme extension i en Magento 2 version, der understøtter den nødvendige funktionalitet. Hvis denne ikke findes skal funktionaliteten erstattes via en ny extension eller udvikles fra bunden

ERP integrationer fra Magento 1

Det samme gør sig gældende for custom-ingrationer, som det gør ved designet og extentions – nemlig at Magento 2’s filstruktur er ændret så markant, at det ikke er kompatibelt med tidligere Magento 1 integrationer.

Afhængig af størrelsen på Integrationen, og hvor meget der bliver sendt frem og tilbage mellem de 2 integrerede systemer, kan der være tale om små/store ændringer.

Det er muligt at tage udgangspunkt i jeres nuværende integration og tilpasse denne til Magento 2. Dette giver kun mening, da disse integrationer er lavet specifikt til jer, til jeres specifikke system, til jeres specifikke forretningsprocesser.

Produkter og ordrer ift. opdateringer

Når vi første gang eksporterer data ud af jeres Magento 1 webshop, skal shoppet selvfølgelig køre videre, selvom vi arbejder på en ny i Magento 2.

Dette betyder, at Magento 1 stadigvæk vil modtage ordre, få oprettet nye produkter, få oprettet nye kunde-brugere mv. der i sagens natur ikke er med i vores første eksport.

Hertil bliver oprettet en såkaldt ‘Delta-migration’.

Denne tager højde for at migrere nye kunder, nye ordre, men ikke nye produkter. Derfor skal I være klar på at nedskrive de eventuelle nye produkter der bliver oprettet imellemtiden, så disse ligeledes kan blive oprettet på den nye Magento2-webshop.

Hvad er et Website i Magento 2?

Magento kan indeholde et til flere websites. Hver website kan have sin eget specifikke URL, produktkatalog, eksempelvis:

 • Website 1: Salg af elektronik – https://salgafelektronik.dk (individuelt produktkatalog eller delt katalog)
 • Website 2: Salg af møbler – Https://salgafmoebler.dk (individuelt produktkatalog eller delt katalog)

Men hvor begge websites begge bliver vedligeholdt fra selvsamme Magento installation.

Hvad er et Store-View i Magento?

“Store-views er det, som de fleste kender som “Sproglag”. Et Store-View er et eller flere “lag” ovenpå et website. Et Store-View bruges, når I ønsker at kunne oversætte jeres Webshop til ét eller flere nye sprog end det oprindelige.

Eksempelvis:

 • Website 1: Store-View1 (dansk) & Store-View2 (Engelsk)

Skal jeg migrere ordrer?

Ikke nødvendigvis, men:

Ønsker I, at kunder der har købt via deres kundekonto stadigvæk skal kunne se disse ordre inde i deres ordre-historik?

 • Hvis ja: Ordre skal migreres med over i Magento
 • Hvis nej: Ordre behøves ikke synkroniseres med over.

Dog skal der stadigvæk være adgang til den gamle Magento-1 installation, så I til hver en tid kan finde ordren frem. Der er derfor tale om en overgangsperiode.

Såfremt I har en integration til et ERP-system, hvor ordren også er blevet oprettet, behøves I dog ikke have adgang til Magento-1 installationen, da ordren til hver en tid kan findes her.

Overførslen af extensions

Efter man har besluttet sig for at opdatere til Magento 2, er det en rigtig god anledning til at få ryddet op, så der ikke medtages mere end nødvendigt.

Dette gøres ved at gennemgå webshoppen for funktionalitet og undlade dette på den nye Magento 2 platform. Har du prøvet at flytte fra et nyt hus til andet? Hvis ja – det er præcis det samme:

“Har vi brug for det, eller står det bare og fylder?”

Ændringer af Varenumre

Ja – det vil skabe problemer. Vi anbefaler ikke, at I ændrer jeres varenumre – medmindre der er rigtig gode grunde til at gøre det.

Har I eksterne systemer, som på den ene eller anden måde kommunikere med webshoppen, herunder opdaterer/administerere dele af jeres produkter, er det meget ofte varenummeret, der er det enkelte produkts identifikation.

Hvor lang tid tager en opdatering?

Det kommer meget an på, hvor kompleks jeres Magento 1 installation er.  En mindre kompleks opsætning – uden fx ERP-integrationer – vil typisk kunne udføres på ganske få uger.

Elementer, der kan forlænge opdateringstiden er fx:

 • ERP-integration
 • POS-integrationer
 • Meget specifikke krav til design
 • Hvis i skal have lavet meget om i den nuværende opsætning.

Baggrundsviden om Magento 2

I november 2015 annoncerede Magento deres nye Magento 2 platform til Enterprise og Community versionen. En sådan opdatering af et kæmpe webshop system bringer både glæde og sorg hos os udviklere og hos jer som kunder. For som altid er der nogle fordele og ulemper ved en versionsopdatering.

Den mest åbenlyse ulempe er, at rigtig mange virksomheder, som kører på Magento Webshops, står overfor at skulle have opdateret deres system inden for nærmeste fremtid. Og da Magento e-handelssystemet ligger til grund for ikke mindre end 14% af markedsandelen af alle verdens webshops, så er det rigtig mange installationer, det drejer sig om.

Magento 1 vs. Magento 2

Først lad os kigge på nogle af de ting, som Magento 2 byder på – i hvert fald i følge udviklerne bag (Noget af det her bliver ret teknisk – selvom vi har prøvet at formulere det så pædagogisk som muligt):

Lækrere administrationspanel: Designet er simpelthen mere intuitivt og lækrere at se på (se billeder længere nede)

Generelt mener folkene bag Magento, at kodearkitekturen er gjort bedre (det betyder at udvikling ovenpå Magento installationen bliver nemmere og det generelt vil være lettere at arbejde med. Særligt for udviklere)

Lækrere og smartere import af mange produkter (gennem CSV). Har du mange produkter, vil det altså være lidt nemmere at håndtere.

Hastighed: Der er pillet rigtig meget ved opsætning af Magento, som bør gøre systemet hurtigere. Meget af dette relaterer sig til cache-funktionaliteten, hvor de blandt andet nu understøtter Apache Varnish Caching.

De lover altså: Magento kører hurtigere uden at du behøver pille ved en masse!

Væsentligt bedre skalerbarhed – det bør betyde, at hvis du kører en stor shop på Magento, så kan du på sigt spare timer på dine udviklere, da systemet skalerer bedre!

Standard-temaerne er lækrere!

Proces for opdatering

For at sikre en stabil og problemfri migrering, arbejder vi altid ud fra samme proces.

1. Analyse

Vi starter med at gennemgå jeres eksisterende Magento 1 webshop for at få et overblik over, hvordan den er sat op.

 • Generel Magento-opsætning
 • Design og template.
 • Antallet Magento-websites/storeviews
 • Antallet af produkter, herunder hvilke produkttyper der er brugt.
 • Attributter og attributsæt.
 • Kunde-konti
 • Installerede extentions.
 • Custom-integrationer (Integrationer til ERP/Fragt/ mv)
 • Oprydning – Hvad skal eventuelt ikke med over i Magento 2?

2. Opsætning af Magento 2

Når vi sammen har fået styr på det data, vi skal fokusere på, begynder opsætningen af jeres nye Magento 2 platform.

 • Installation og opsætning af ny Magento 2
 • På baggrund analysen, installeres de nødvendige extentions
 • Opsætning af custom-integrationer
 • Implementering af design

3. Test-Miljø

Vi tager en kopi af jeres eksisterende Magento 1 webshop og udruller denne i vores testmiljø. Herfra forbereder vi migreringen til Magento 2 platformen, så vi undgår unødige komplikationer med jeres live-site.

Her starter ligeledes data-mappingen mellem de 2 systemer.

4. Test-Migrering

 • Første test-migrering foretages mellem de 2 testmiljøer.
 • Eventuelle fejl og mangler rettes og køres igen.
 • Når migreringen er godkendt, forberedes den endelige migrering fra Magento1-livesitet.

5. Live-Migrering

Den endelige migrering fra Magento 1 (live-miljøet) køres.

6. Delta-Migration

Inden endelig livelægning, køres “Delta-migrationen”. Denne migrering flytter det data, der er oprettet i jeres live-magento miljø siden første migrering;ordre, kundekonti, cms-sider mv. OBS: Bemærk at eventuelt nye produkter oprettet i eksisterende Magento 1 ikke vil blive overført.

7. Livelægning af Magento 2

 • Magento 1 sættes i maintenance
 • Opsætning af Caching i Magento 2
 • Opsætning af Cron-jobs
 • Magento sættes i production-mode
 • DNS-pegning til Magento 2 server
 • Livelægning af site

Vil du gerne høre mere om Magento opdatering? Så send os en besked:

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.