Magento extensions – Hvilke udvidelser skal I vælge?

Hvis I driver en Magento webshop har I sikkert – enten alene eller i samarbejde med jeres leverandør – flere gange stået overfor at skulle vælge extensions for at udvide funktionaliteten på jeres webshop.

Måske har I tidligere valgt forkert eller senere hen opdaget, at den udvidelse I har valgt gav problemer senere hen. Dette fx. i forbindelse med opdatering af magento problemer med  hastigheden af jeres Magento website, eller fordi udviklerne bag extensionen pludseligt ikke var til at få fat på mere. I har måske endda konkluderet, at extensions er noget bøvl eller generelt af for lav kvalitet.

 • Extensions behøver ikke være hverken dyre, bøvlede eller besværlige at arbejde med
 • Tværtimod kan de sænke jeres udviklingsomkostninger og give jer stor værdi for peanuts!

Men det kræver at I planlægger brugen af extensions ordentligt, holder styr på, hvilke I bruger og vælger extensions, som er af ordentlig kvalitet. Herunder har vi samlet en række tips og tricks til netop dette, samt linket til en række leverandører, vi anbefaler:

#1: Vælg en ordentlig extension leverandør

Min påstand er at der findes færre end 15 rigtig gode Magento extension leverandører i verden. Resten er enten for små, for dårlige til at kode, for ustabile eller for dårlige til at drive forretning generelt. Tjek følgende, før I vælger en extension:

 • Læs anmeldelser af de udvidelser, der har lavet og af leverandøren generelt. Er det positivt? Svarer de på kritikken?
 • Kig på virksomheden historie – er det netop kommet på markedet? Vi ser desværre mange extension, som bliver lavet at et nyt magento hus, som lukker ned efter kort tid, da de har undervurderet hvor stor en opgave det er at drifte en magento extension.
 • Hvor tit kommer virksomheden med opdateringer til deres extensions? Er komponentet slet ikke blevet opdateret, skal du holde dig væk.
 • Chat evt. med leverandøren. Svarer de hurtigt tilbage? Giver deres svar mening? Virker de professionelle?
 • Har de tilfredshedsgaranti?

#2: Husk at tjekke Magento extensionen er kompatibel med din version af Magento

Tjek at den virker med den version du har af Magento. Hvis ikke så lad være med at købe eller installere den.

#3: Brug for så vidt muligt den samme Magento extension leverandør

Om I har mulighed for det, så hold jer for så vidt muligt til den samme leverandør. Det giver en lang række fordele, såsom:

 • De forskellige extensions vil som oftest virke godt sammen, der hvor deres funktionalitet overlapper hinanden. Dette er LANGT FRA tilfældet, hvis du vælger forskellige leverandører.
 • I skal kun hente support ét sted fra, hvis der opstår problemstillinger
 • Ofte vil logikken, den grafiske opsætning og backenden være meget i samme stil. Det gør at I får lettere ved at administrere modulerne.
 • Det er lettere for både leverandøren og jeres bureau at debugge fejl, hvis der kun er brugt kode fra et udviklingshus.

#4: Hvilke Magento extension leverandører skal vi så vælge?

I vores daglige arbejde er vi i kontakt med rigtig mange forskellige magento huse rundt omkring i verden.

Som nævnt oplever vi rigtig mange problemer med extensions pga. forskellige fejl, dårlig kode, elendig support eller andet.

Der er dog også nogle virkeligt gode leverandører i mellem. Skulle vi fremhæve et par stykker må det være:

 • Tric Solutions Aps: Mindre dansk udviklingshus som har lavet en række moduler til gavn for danske Magento Shops. Vi bruger jævnligt flere af deres moduler og oplever deres support som meget hjælpfuld og koden bag modulerne fejler bestemt heller ikke noget. Michael og resten af flokken fra Tric Solutions får derfor den varmeste anbefaling herfra!
 • Mirasvit: Et udviklingshus med nogle år på bagen. De har lavet mange komponenter og generelt er vi imponerede. Supporten hos Mirasvit er rigtig god. Særlig bruger vi meget deres Elastic Search suite, som med den rette konfiguration af komponentet kan udgøre en virkelig overlegensøgefunktion til Magento
 • Amasty Ligeledes et godt udviklingshus. De har mange komponenter og er gode til at få dem opdateret. Supporten er god. Koden er i orden. Hold dig dog fra deres søge-komponent. Det eneste den gør er at give et grafisk overlay og kan således ikke anbefales

 

 

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...