Magento vs WooCommerce: Hvilken webshop platform bør I vælge?

WooCommerceMagento
Pris for softwareStandardpakken er gratis. Forvent dog hurtigt at bruge nogle penge på udvidelser til webshopfunktionalitetStandardpakken er gratis. Der findes en professionel version, som koster penge. Standardversionen vil for de flestes vedkommende være tilstrækkelig. Se eksempler på Priser for en Magento løsning her.
Udgifter til oprettelse, drift, hosting, mmWooCommerce er hurtigere og dermed billigere at få opsat, designet og konfigureret. Forvent at bruge flere penge på Magento. Systemet er tungere og mere komplekst. Ligeledes er kravene til serveren er større.
Brugervenlighed[stjerner antal="4"]Woocommerce meget overskueligt og let at komme i gang med. Typisk kan du lære at bruge det i løbet af få timer. Det halter dog ift. at håndtere flere sprog og bliver uoverskueligt, når der kommer mange produkter.[stjerner antal="4"]Brugergrænsefladen er rigtig god. Men der er flere indstillingsmuligheder og derved er det lidt sværere at lære at bruge. Ved mange produkter bliver det dog lettere at bruge.
Skalerbarhed[stjerner antal="2"]Hvor WooCommerce er både hurtigere og billigere at komme i gang med, så halter det unægteligt, når det skal skaleres op. Dette gør jeg eksempelvis synligt i forhold til håndtering af flere sprog og søgefunktion.[stjerner antal="5"] Magento er et full-blown webshopsystem og det kommer I til at mærke efterhånden som jeres webshop vokser. Håndtering af flere sprog og tusindvis af varenumre er intet problem.
Hastighed[stjerner antal="4"] Ud af boksen er WooCommerce hurtigt. Igen fordi systemet er mindre og der kræves således mindre serverhastighed.. Ved mange varenumre vil hastigheden dog naturligvis falde.[stjerner antal="3"] Magento er desværre ikke så hurtigt som man kunne ønske. Det sætter store krav til en hurtig server og der skal laves en del hastighedsoptimering til Magento, før det kommer til at køre perfekt
Søgefunktion[stjerner antal="2"]Søgefunktionen i WooCommerce bliver aldrig rigtig god.[stjerner antal="5"] Såfremt det opsættes korrekt kan man nå fantastiske resultater med søgninger i Magento.
CMS-funktionalitet[stjerner antal="5"] Wordpress er oprindeligt et CMS-system, så det er let at oprette og redigere nye sider[stjerner antal="2"]- Magento er et webshop-system. Ikke et hjemmesidesystem. Derfor er det mere omstændigt at bygge de tilhørende cms-sider i Magento end i Wordpress
Filtreringsmuligheder på webshoppen[stjerner antal="2"] Wordpress giver mulighed for at filtrere i dine produkter, men her er tale om en meget basic-opsætning. Hvis det skal være mere avanceret skal du tilkøbe og konfigurere dette[stjerner antal="5"] Magento fungerer perfekt. Du kan sammenligne produkter og bruge avancerede filtre. Altsammen er standardfunktionalitet i Magento
Rabatkuponer og brugergrupper[stjerner antal="3"]Du får lidt grundlæggende funktionalitet ud af boksen, men kommer hurtigt til at skulle bruge en udvikler for at få ret meget funktionalitet. Der er langt fra så mange muligheder som i Magento[stjerner antal="5"] Magento er full-blown shoppping software og mulighederne for at lave rabatgrupper, avancerede rabatter og konfigurere disse er uendelige.
Håndtering af flere sprog[stjerner antal="2"]Det bliver hurtigt forvirrende at arbejde med flere sprog og funktionaliteten fungerer i vores optik ikke ret godt.[stjerner antal="5"]Magento håndterer flere sprog til perfektion. Det ligger i systemets kerne og fungerer upåklageligt.
Sikkerhed[stjerner antal="3"] systemet er nogenlunde sikkert, men man ser dog alligevel mange hackede installationer[stjerner antal="4"] Mere sikkert end Wordpress. Sikkerhedshuller lukkes ofte hurtigere
Søgemaskine-venlighed[stjerner antal="5"] Med den korrekte opsætning kan WooCommerce sættes op til at fungere perfekt i Søgemaskinerne[stjerner antal="5"] Med den korrekte opsætning kan Magento sættes op til at fungere perfekt i Søgemaskinerne
Integrationsmuligheder[stjerner antal="5"] meget udbredt og mange udvidelsesmuligheder.[stjerner antal="5"] lidt færre antal udvidelser, men langt de fleste ERP-systemer og andre relevante integrationer er lavet og gennemtestet
b2b muligheder[stjerner antal="2"]Det er ikke let og overskueligt at oprette en seperat b2b shop. Generelt er WooCommerce dårlig til at håndtere flere forskellige storefronts. [stjerner antal="5"] Her viser Magento sine styrker. Let at oprette og håndtere seperat. Rabatter og brugergrupper tilføjes hurtigt og nemt.
Udbredelse [stjerner antal="5"]- WooCommerce er det webshopsystem i verden, som bruges af flest. Det hænger dog også sammen med, at der er rigtig mange små shops, som bruger WooCommerce.[stjerner antal="4"]- Et af de klart mest udbredte Webshopsystemer. Ikke nær så mange installationer som WooCommerce, men tilgengæld er omsætning på en Magento shop generelt højere.
Udvikler-"venlighed" / kodestruktur[stjerner antal="3"] WooCommerce er let, hurtigt og super hurtigt at få op at køre. Men kodestukturen er en anelse rodet og generelt er mange af udvidelserne dårlige.[stjerner antal="5"] Strukturen i koden er bedre og mere skalerbar. Spørger du vores udviklere er der ingen tvivl om, de hellere vil arbejde i Mageno end WooCommerce.
Dokumentation[stjerner antal="5"] Meget godt dokumenteret.[stjerner antal="5"] Meget godt dokumenteret.
Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...