Sådan skifter I fra WooCommerce/Wordpress til Magento
Rigtig mange virksomheder vælger at flytte fra WordPress webshopsystem over til Magento. Grunden er typisk en af følgende:
- Produktsortimentet er for svært at håndtere i WordPress, fordi WordPress slet ikke er gearet til at håndtere komplekse produkter
- WordPress håndterer forskellige sproglag og storefronts dårligt
- I har været glade for WordPress, men føler ikke at det giver nok muligheder for vækst
- Hver gang I ønsker at gøre noget nyt med jeres WordPress shop, skal I til at installere et nyt modul
Hvis I allerede har besluttet at flytte til Magento, så vil vi starte med at sige tillykke: I har taget den rette beslutning! Til sammenligning med WordPress er Magento pakket med lækre e-handelsfeatures. I er på vej over i en langt mere kraftfuld Webshop-løsning.
Hvad end jeres grund er, så kommer her en række tips til at få et succesfuldt skifte til Magento
WooCommerce/Wordpress til Magento – tjekliste
Her en de typiske opgaver, vi løser når vi skal flytte et site fra WordPress til Magento:
1# Flytning af produkter fra WordPress til Magento
Indeholder jeres webshop under 50 produkter, kan disse som oftest med fordel oprettes manuelt én efter en.
Hvis der er tale om et stort produktsortiment i WordPress, kan der som oftest være en del tid at spare på at exportere dem og bruge en programmør til at importere dem i Magento.
Vi har kodet et modul, der kan håndtere dette. Ifb. med export og import skal du være opmærksom på:
- Alle attributter tilhørende dine produkter skal oprettes i Magento og herefter mappes, så de matcher de tidligere, fra WordPress
- Sørg for at få lagerstatus med over (alt for mange glemmer dette)
- Få alle metabeskrivelser med – særligt titel og metabeskrivelser
- Hold for så vidt muligt url-strukturen i jeres produktsortiment. Hvis alle produkter pludseligt skifter URL vil I som udgangspunkt bliver straffet hårdt af Google.
- Hvis ikke jeres Magento installation har samme dimensioner til visning af produktbilleder, skal I have beskåret billederne på en måde, så det passer ind i det nye design
- Når I alligevel skal flytte alle billeder, så kør dem igennem en Image-processor, så I får optimeret billederne, så de fylder mindst muligt.
- Hvis produkterne og kategorier skifter URL så husk at lave 301-redirects på alle siderne, så Google forstår at URL’erne er blevet flyttet.
2# Betalingsgateway – kan I bruge den samme i Magento?
I har sikkert allerede en betalingsaftale og en gateway – denne kan I fint bruge forsat. Gør følgende inden i flytter:
- Finder der et modul i Magento for den betalingsgateway, I bruger?
- De fleste betalingsudbydere tilbyder at man kan få en testkonto ovenpå sin normale konto. Få oprettet en testkonto og knyt den til din Magento installation, så kan I tjekke om tingene virker ordentligt inden i flytter siden.
3# Flytning af kunde- og ordredata fra WooCommerce til Magento
Ordredata kan godt flyttes fra WordPress til Magento. I praksis kan det dog nogen gange være kompliceret at få det flyttet. Mange af de kunder vi flytter for vælger en mere lavpraktisk løsning.
Den lavpraktiske løsning er at lade sin WordPress-webshop køre på den nuværende server – men lukke af for den fx via Htaccess. På den måde kan I stadig tilgå de gamle kunders ordredata. Særligt hvis jeres ordredata automatisk er blevet øverført til fx E-conomic eller andre økonomisystemer, så er det i praksis meget lidt, man har brug for at tilgå gamle ordrer.
De gange I så har brug for at tilgå gamle ordrer, kan I blot logge ind på WordPress-shoppen og finde ordredetaljerne.
#4 Har I husket rabatkuponerne?
Hvis I har en række rabatkuponer i WordPress, så mister I alle disse, hvis de ikke flyttes med over. Igen kan I overveje om disse blot skal oprettes igen manuelt (det er oftest det hurtigste), eller om de skal flyttes ved hjælp af en Magento udvikler
#5 Hvad med rabatreglerne?
Hvis I giver 20% på en række produkter eller 2 for 1 pris i nogle kategorier, så skal I også huske at få disse med over. Magento har i øvrigt nogle fantastiske rabatregler, som I vil opleve som en klar forbedring i forhold til WordPress’ lidt mere skrabede modeller.
#6 Fragtfirmaer- og satser
Sørg for at få sikret at alle fragtpriser bliver indtastet korrekt i Magento og at jeres fragtleverandører har moduler til Magento.
#7 Vælg et hurtigt og ordentligt Magento Template
Alt for mange webshops mister salg og værdifuld omsætning, fordi de vælger et Magento template som umiddelbart ser godt ud, men som performer dårligt. Med dårlig performance menes typisk:
- Templatet er for bloated med alle mulige funky features, som ingen har brug for. Det sløver jeres Magento site unødvendigt meget
- Alt for mange templates er dårligt teknisk opbygget – dvs. jeres mulighed for at få gode placeringer i Google formindskes.
- Lad jer ikke forblænde af smart design – få en professionel til at se jeres template ordentligt igennem inden I implementerer det.
#8 Magento skal bruge mere serverkraft – vælg en ordentlig Magento host
WordPress webshops kan køre fornuftigt på mindre webservere. Magento, derimod, stiller væsentligt større krav til webserveren.
I skal sørge for at vælge en Magento Hosting løsning, som har masser af ressourcer.
Derudover skal I også være opmærksomme på at Magento først kommer til at køre hurtigt, hvis I får sat ordentlige caching-funktioner op. Så sørg for at hyre en udvikler, der har styr på denne del.
#9 Held og lykke – måske vi må hjælpe?
Vi håber at ovenstående kan hjælpe jer godt på vej til at flytte fra WordPress til Magento. Hvis I har spørgsmål, kommentarer eller brug for hjælp, må I endelig bare kontakte os. Vi har lavet utallige af disse flytninger og hjælper også gerne jer.