+45 6316 3300 info@era.dk

Vores historie


Om ERA-transport a/s - en moderne transportvirksomhed


ERA-transport a/s er en moderne transportvirksomhed med hovedkontor og domicil i Odense. Hovedparten af vores kørsel er containerkørsel med oversøisk gods fra en række europæiske og danske havne.

ERA-transport a/s beskæftiger i dag over 70 medarbejdere. Vi råder over en flåde med mere end 100 multitrækkere samt flere end 300 chassiser. Vi sætter en ære i at komme til tiden og tilbyde fleksible løsninger. ERA-transport a/s' veluddannede chauffører er din garanti for økonomikørsel og høj trafiksikkerhed.

ERA-transport a/s tilbyder totalløsninger

ERA-transport a/s' historie

Det begyndte med en brugt Chevrolet

Erik Rasmussen grundlagde ERA-transport a/s tilbage i 1950 som et enkeltmandsfirma. Med en brugt Chevrolet-lastbil fra før krigen begyndte han at transportere træ fra de fynske skove til de fynske savværker. I midten af 1960erne boomede byggeriet, og ERA-transport a/s kørte byggeelementer fra fabrikker på Fyn til først Nordtyskland og senere elementer til typehuse i hele Tyskland. I samme periode blev firmaets niche med kørsel af entreprenørmaskiner på blokvogne grundlagt.

Amerikansk inspiration

I slutningen af 1960erne fik Erik Rasmussen øjnene op for containerkørsel med oversøisk gods efter en studietur til USA. Tilbage på Fyn fandt han sammen med en lokal speditør, der havde specialiseret sig i transport af møbler fra fynske møbelfabrikker til USA. De fik arrangeret, at et mindre containerskib fra Hamburg anløb Odense Havn en gang om ugen, så møbel-containerne kunne sejles til Hamborg og blive omlæsset til et oceangående skib til USA. Containerkørsel skulle senere vise sig at blive firmaets hovedaktivitet.

Containeraktiviteterne udvides

I 1975 blev ERA-transport a/s omdannet til et familieaktieselskab. I de følgende år blev anløb af containerskibe til Odense Havn indstillet, og aktiviteterne blev overtaget af Esbjerg og Århus Containerterminaler. I starten af 1980erne udvidede ERA-transport a/s med kørsel af redericontainere til og fra Hamburg Frihavn og Bremerhaven Containerhavn.

Nyt domicil i Tietgenbyen

I dag er 98 procent af firmaets aktiviteter kørsel af containere med oversøisk gods med base i Århus, Fredericia, København, Hamburg og Bremerhaven Containerterminaler. I 2006 flyttede ERA-transport a/s alle sine aktiviteter inklusiv containerdepotet til nye lokaliteter i Tietgenbyen i Odense. Firmaets stifter Erik Rasmussen trækker sig i år 2000 definitivt ud af firmaet, og ledelsen blev overtaget af 2. generation, Jørgen Rasmussen og Inge-Merete Koch.

ERA-transport a/s sælges til fire fynske vognmænd

I februar 2016 solgte Inge Merete Koch og Jørgen Rasmussen, som har drevet ERA-transport a/s i over 30 år, familievirksomheden som led i et naturligt generationsskifte.

Køberne af ERA-transport a/s var de fire fynske transportvirksomheder: Samlet driver de fire fynske vognmænd nu i alt 5 transportvirksomheder. De nye ejere har tilsammen over 500 biler på vejene hver dag, beskæftiger flere end 700 medarbejdere og omsætter for over en 1 milliard kroner om året.


Har du brug for containerkørsel, linehaul eller spedition?

ERA-transport a/s tilbyder totalløsninger inden for containerkørsel, linehaul og spedition.
Kontakt os på +45 63 16 33 00 eller salg@era.dk.
Tilmeld vores nyhedsbrev KLIK HER
Har du en prisforespørgelse? SEND OS EN MAIL